Veelgestelde vragen

Waarom is AHS Natural Arctic Oil vloeibaar?

Als je visolie in een capsule verwerkt gaat dat ten koste van de kwaliteit en breken het meest belangrijke type omega-3, de DHA, af. De meeste visolie wordt in een capsule verwerkt om de smaak en geur te "verstoppen", maar AHS Natural Arctic Oil is zeer zuiver en heeft daardoor een natuurlijke, frisse smaak. Ons lichaam neemt voedingsstoffen het beste op als ze in de meest natuurlijk vorm worden ingenomen, in dit geval dus vloeibaar!

Vanaf welke leeftijd kun je Natural Arctic Oil gebruiken?

Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren wat betekent dat je lichaam ze zelf niet aan kan maken. Dat betekent dat ze op elke leeftijd van belang én nodig zijn! Vooral als je als baby of kind in de groei bent en zelfs tijdens de zwangerschap al. Omega-3 vetzuren (met name DHA) spelen een belangrijke rol bij vruchtbaarheid en zwangerschap. Op oudere leeftijd zijn ze van belang voor behoud van normale hersenfunctie.

Waarom zou ik een omega-3 supplement moeten gebruiken?

De hedendaagse voeding bevat door de wijze waarop het wordt verwerkt veel meer omega-6 dan voorheen en tegelijkertijd bevat de vis die we eten veel minder van de juiste omega-3 vetzuren, met name omega-3 DHA, waardoor de omega-6/3 balans behoorlijk is verstoord. Met een te hoge omega-6/3 balans (hoger dan 3:1) functioneert ons lichaam niet naar behoren. Aangezien het nagenoeg onmogelijk is om de inname van omega-6 in voldoende mate te verminderen en ons dieet niet meer de benodigde omega-3 bevat, is het noodzakelijk om een hoogwaardig omega-3 supplement te gebruiken om de balans te herstellen.

Kan ik door vis te eten ook voldoende omega-3 binnen krijgen?

De juiste verse, wilde vis die rijk is aan EPA en vooral DHA is tegenwoordig erg moeilijk te verkrijgen en bovendien is de meeste vis gekweekt. Kweekvis krijgt kunstmatig voedsel wat in de meeste gevallen is aangemaakt met plantaardige olie (omega-6) en daarnaast allerlei kunstmatige stoffen. Dit zorgt niet alleen voor nog meer omega-6 inname, maar maakt het zo goed als onmogelijk om door het eten van verse vis de juiste hoeveelheid omega-3 binnen te krijgen en met name DHA. Daarnaast is vis minder eenvoudig te reinigen van de toxische stoffen die in veel zeeën zijn vertegenwoordigd en biedt een supplement niet alleen een betere samenstelling maar ook een hogere zuiverheid.. Aangezien omega-3 echt de basis is van onze stofwisseling spreken wij niet van een supplement, maar van een fundament.

Is visolie beter dan omega-3 uit bijvoorbeeld lijnzaad?

Plantaardige omega-3 (ALA) is niet beter of slechter dan omega-3 uit vis (EPA/DHA), want in principe kan ons lichaam ALA omzetten in EPA en DHA. Echter het probleem is dat we zoveel omega-6 binnen krijgen waarbij dezelfde enzymen voor de omzetting worden gebruikt. Daardoor is er nauwelijks nog over voor de omzetting van ALA in EPA en al helemaal niet meer in DHA. Onderzoek toont aan dat ons lichaam vanuit ALA amper 0,5% om kan zetten in DHA. Het is daarom beter om een omega-3 product afkomstig uit (specifieke) vis te gebruiken.

Hoelang moet ik de olie blijven gebruiken?

Aangezien het niet de verwachting is dat onze voeding veel zal veranderen en minder omega-6 zal bevatten, maar vooral niet snel weer voldoende omega-3 zal bevatten, zal de inname van een hoogwaardig omega-3 supplement noodzakelijk blijven. Als onze voeding rijk genoeg zou zijn aan alle voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben, zouden alle supplementen overbodig zijn. Dit is helaas niet meer het geval als gevolg van de bewerkingen die noodzakelijk zijn om voeding in zulke grote hoeveelheden met noodzakelijke houdbaarheid te produceren .


Hoelang moet ik de olie gebruiken voordat ik iets merk?

Dat is per persoon verschillend. Doordat je start met een dubbele dosis krijgen je cellen een goede boost en in veel gevallen merken mensen in de eerste of tweede maand al verbetering. In sommige gevallen zelfs al binnen 1 of 2 weken. Vaak is dit als eerst merkbaar in beter slapen, meer ontspannen, energieker, betere huid, zachter haar. Gedurende het gebruik van de olie is er steeds meer verbetering merkbaar, omdat alle cellen beter gaan functioneren .

Op welk moment van de dag moet ik de olie innemen?

AHS Natural Arctic Oil kan op elk moment van de dag worden ingenomen. Bij voorkeur in combinatie met eten zodat het beter wordt opgenomen tijdens de spijsvertering. Ook kan de olie met alle voeding worden vermengd zolang er maar geen verhitting of verwarming plaats vindt (om oxidatie te vermijden). Mengen zou bijvoorbeeld kunnen met shake, yoghurt of als salade dressing.


Welke informatie geeft de bloedtest?

De bloedtest wordt door het gerenommeerde VITAS lab in Oslo geanalyseerd op de omega-3 index en op de omega-6:omega-3 ratio. Deze 2 onderschatte, maar meest belangrijke bio-markers van onze gezondheid geven dan ook onmiddellijk aan hoe effectief de stofwisseling is en in welke mate iemand (laag-gradig) chronisch is ontstoken. Tevens is het een goede meting om het effect van andere producten te evalueren indien mensen al enige tijd een ander omega-3 product gebruiken, dat blijkt dan immers uit de resultaten van de meting.

Kan ik de olie naast mijn vitaminen gebruiken?

Door de olie te gebruiken worden de vitaminen en mineralen beter opgenomen in de cellen. Hierdoor wordt het effect van het nemen van vitaminen en mineralen alleen maar groter. Net als voeding en zuurstof beter wordt opgenomen doordat de celwand weer soepel en doorlaatbaar wordt .


Zijn er bijwerkingen bekend?

Er zijn geen bijwerkingen bekend. In een enkel geval komt het wel eens voor dat mensen het niet goed kunnen verdragen (misselijkheid) en klachten wat lijken te verergeren en om die reden willen stoppen. Vaak heeft dit te maken met het ontgiften van het lichaam. De cellen worden immers weer meer doorlaatbaar en kunnen dan eindelijk de afvalstoffen kwijt. Doorgaans houdt dat slechts enkele dagen tot een week aan.

Kan ik de olie gebruiken naast mijn medicijnen?

De olie kan veilig worden gebruikt in combinatie met medicijnen. Indien u echter een bloedverdunner gebruikt raden wij aan gebruik van een omega-3 supplement even af te stemmen met de behandelend arts, omdat omega-3 een natuurlijk bloedverdunnende werking heeft.